Тежки репетиции  в „Bailando - сцена на мечтите
Тежки репетиции в „Bailando - сцена на мечтите / netinfo

Победителят от танцувалното шоу VIP Dance Светлин Димитров, финалистката Яна Акимова и Маргарита Будинова са сред треньорите на участниците в „Bailando - сцена на мечтите", което ще стартира по "Нова телевизия".

Общо 13 професионални танцьори от различни стилове и 3-ма учители по пеене отработват хореографиите и репетират песните с участниците в „Bailando - сцена на мечтите". В шоуто 24 популярни личности ще танцуват и пеят в тандем с обикновени хора, които има съкровена мечта.

С участниците репетират добре познатите танцьори от VIP Dance: Атанас Месечков; Маргарита Будинова, сестра на певицата Петя Павлова; шампионът по брейк Димитър Божилов - Мако, син на известния танцов педагог и съдия по спортни танци Владо Божилов; Анета Авакян от ансамбъла на Нешка Робева; шампионът на България по латиноамерикански танци за 2006-та Трендафил Сърмов; Димитрина Русева; Ана Дончева, носител на Kупа България за 2007 г., и кубинецът Алфредо Торес. 

Джаз-дивата Камелия Тодорова и сестрата на Стефка Оникян - Виолета, работят върху дуетните изпълнения на 12 от двойките.

Изненада сред имената на учителите по пеене е Боян Митев. Той стана известен с участието си в „Мюзик Айдъл 3" и колоритното му авторско изпълнение на песента „Циганино". Доскоро работещият като тапицер Митев е прикрепен към лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. 

Треньорите:

Светлин Димитров - победител във VIP Dance, професионален латино танцьор; трикратен носител на Купа България и два пъти вицешампион на България в дисциплина латино танци. 

Атанас  Месечков - участник от VIP Dance и Dancing Stars, един от най-добрите танцьори по спортни танци в страната. 

Яна Акимова - участник от Dancing Stars и VIP Dance, шампион на България по латино танци, победителка в първия сезон на Dancing Stars.

Маргарита Будинова - участник от VIP Dance, ръководител на балет „M dance", работи с най-изявените български поп звезди. 

Димитър Божилов  - Мако - участник от VIP Dance, танцьор от известната брейк формация Electric Force Cru. През 2000 г. член на журито в международно състезание по брейк в Австрия,  шампион на първото българско състезание по брейк. 

Анета Авакян - участник във VIP Dance, трикратен шампион на България по художествена гимнастика. Работи активно с Нешка Робева и танцува в нейната трупа.

 Ана Дончева - участник в Dancing Stars и VIP Dance, професионална изпълнителка на бални танци и салса. Носител на Купа България за 2007 г., вицешампион на страната за 2007 г.

Трендафил Сърмов - участник в Dancing Stars и VIP Dance, шампион на България по латиноамерикански танци за 2006 г. Дипломиран треньор по спортни танци в НСА. 

Димитрина Русева - участник във VIP Dance, завършва български фолклорни танци, но се занимава също с рок, аржентинско танго, хип-хоп и салса. Танцува в трупата на Нешка Робева.

Алфредо Торес - участник във VIP Dance. Кубинецът се занимава професионално с танци от 18-годишен. В България е от 2001 г., има собствено студио, в което води курсове по салса, румба, гуагуанко, модерен балет и брейк.

„Bailando - сцена на мечтите" започва от 20 септември по Нова ТВ и ще се излъчва три пъти в седмицата.